18.04.2014 г., 19:37 ч.  

Успех 

  Поезия
362 0 0

 

 

 

 

от дълъг път скиталецът се връща

самотен

уморен

с успех паричен

постигнат с кръв

и пот

и безразличие

превърнали съдбата на успелия

в грамада извоювано безличие

и няма никой в родната му къща

порутена

обрасла в

треволяци

препълнена с

тъга

надгробни плочи

изчакващи до портата успелия

опитал се Живота да прескочи

и вишните в ракията повръщат

изгнили

и попили

смърт

и жалост

а в люлката са спомените

мили

нашепващи в ухото на успелия

че днес успелите не са щастливи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Атанас Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??