14.09.2021 г., 16:18 ч.

Днес е ден за обичане 

  Поезия » Друга
371 1 2

 

 

Днес отново не ми е ден за поезия.

Душата моя не жадува думи - лъчи.

Ни прохлада на бълбукащо поточе,

тичащо по каменисти стръмнини.

 

Днес е ден за обичане – щедро и тихо.

Сияят слънчица палави в очите на дете.

Огърлица от въпроси – поточе от думи

от устица  мъничка бълбукащо  тече. 

 

Пита ли, пита цял ден юначето Дани!

Колко много неща пък бабуля не знае!

И баба, и внуче – толкова неграмотни!

Обичта невинна изписва ли се с букви?

 

Вярата си в Смисъла ако някога загубите,

взрете се в бистрите очи на едно мъниче.

Божието присъствие под небето – синьото,

възвестява звънко медено звънче – детето.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, г-н Стойчев!
  • Децата са огледалото на живота и любовта!
    Ние повторно изживяваме детството и младостта си.
    Поздравления, Самадхи!
Предложения
: ??:??