8.01.2012 г., 20:32 ч.

Днес любовта се купува... 

  Поезия » Любовна
1196 0 4

И ти си същият... Стоиш пред мен нафукано вулгарен.

(Като всички останали жалки нещастници!)

Дъвчеш и мляскаш, пукаш балони... Банален,

демонстрираш самочуствие, без никакви граници...

 

Вадиш пачка от джоба... Бавно прелистваш банкнотите.

(Явно се мъчиш да ме замаеш с възможностите си.)

А аз, отегчена до болка от тебе... гледам балоните,

които децата отвън държат във ръцете си.

 

И ето - заговори за коли... 

апартаментите - и те не закъсняха!

Бижута скъпи... палта от кожи...

(Ей, как за миг хвалбите ти не спряха!)

 

А някога... дали си се замислял - какво ми трябва,

за какво мечтая?... Или... просто така, като другите,

реши да ме засипеш с пари и аз да припадна,

възхитена и влюбена до лудост в абсурдите...

 

Така е. Знам! Днес любовта се купува!

(За мене средствата, уви, са различни.)

Любов - нито продавам, нито купувам!

За да ме спечелиш ли? Просто бъди различен от всички!!!

© Силвена Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво,Силви!!!Талантлива и различна!
    Поздрав!
  • Да така е подкрепям, търси истинската не се продава или купува тя.Харесах.
  • Не всичко е Любов! Парите купуват, но... и развалят...
  • Да!!! Дано се осъзнаят, че не всичко е пари!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??