20.06.2008 г., 16:32 ч.

Днес видях Любовта 

  Поезия » Друга
934 1 23

Аз съм част от дървото зад блока.

Дишам с него във всяко листо.

Аз съм част от небето.

От облака.

Част от капката дъжд.

И парче от пръстта.

Аз съм част от реката.

И от морската пяна.

Част от гларуса,

порещ вятъра в мен.

Аз съм свита в перата му.

И надничам в окото му.

Аз съм част от земята.

И от днешния ден.

Аз съм в теб.

Направлявам ръцете ти.

Аз съм мисъл в главата ти

и солена сълза,

разтопила сърцето.

Аз проблясвам в очите ти.

И звуча във смеха.

Аз съм думите,

премълчани и казани.

Аз съм здрачът, прелял в тишина.

Аз съм пейката в парка.

И старецът,

седнал в двора под сянката

с книга в ръка.

Аз съм кучето, тичащо в кръг.

И детето, играещо с пясъка.

Аз съм синята кофичка.

И зеленият път,

водещ нанякъде...

....

Аз съм част от живота.

Аз съм част от света.

Аз съм атом. И космос.


... Днес видях Любовта...

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??