3.05.2019 г., 22:44 ч.

Днешната истина 

  Поезия » Гражданска
474 1 0

Отчаян от тотално безхаберие 
на политици - алчни и крадливи,
умира българинът във мизерия...
Тя, бедността, най-сигурно убива...

 

Държавата гради се от държавници.
А политиката - помийна яма,
професия-мечта е за измамници,
където всеки влачи...Диря няма...

 

България се води във Европа.
Но бедна е. И боса е. И гола...
Продажна, корумпирана, порочна...
И по-зле сме дори от Анадола...

 

Народът ни изчезва застрашително -
кой в гроба, кой в чужбина на гурбет...
Не безпаричието отвратително
причина е...Ни лошият късмет...

 

Говорим все за демографска криза.
Но кой ни чува? На кого му пука?
"Имунизираните" в парламента влизат.
Останалите ровят се в боклука...

 

Кой вижда красотата на Родината,
стомахът му от глад ако къркори?
Духовното изчезва в недоимък.
Човешкото умира в хората...

 

Високо Бог е, а далеко - царят...
И нека вече променим съдбата си.
Тъй вярна е онази мъдрост стара,
че "рибата мирише от главата"...

 

ВАНЯ СТАТЕВА©
 

© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??