29.06.2023 г., 21:54 ч.

Дните 

  Поезия
141 0 2

 

 

 

Дните

 

Препускащата конница на дните

тътнежно отшумя далеч в степта.

Оставам сам със залеза в тревите,

стопанин на тополи и блата.

 

Баири като кораби в мъглите

издават свят, невиждан досега.

Препуска диво шайката на дните

от конници със дяволски рога.

 

И гледам по шосето светлините,

пътуващи нанякъде в нощта --

а призрачната конница на дните

далеч, далеч от мене отлетя.

 

                          юни 1990 г.

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??