Jun 29, 2023, 9:54 PM

Дните 

  Poetry
142 0 2

 

 

 

Дните

 

Препускащата конница на дните

тътнежно отшумя далеч в степта.

Оставам сам със залеза в тревите,

стопанин на тополи и блата.

 

Баири като кораби в мъглите

издават свят, невиждан досега.

Препуска диво шайката на дните

от конници със дяволски рога.

 

И гледам по шосето светлините,

пътуващи нанякъде в нощта --

а призрачната конница на дните

далеч, далеч от мене отлетя.

 

                          юни 1990 г.

© Лъчезар Цонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??