23.04.2009 г., 16:17 ч.

До болка познато 

  Поезия
838 0 2

Трясък от паднало листо
проби тишината и
застина там
... на ръба на кратера.
Познато!
До болка познато!
Някакви чужди сълзи
образуваха блато,
вятърни мелници
в скучните си делници
тъжно последваха вятъра...
и синевата увисна
на тъмносиви парцали,
раздрана от писъка
на ненахранени врани...
О! Истино!
Върни се пречистена
от корист, от завист и гордост,
подари им мъдрата благост
своите крачки да мерят,
а не чужди да гонят...


Листото трепна за миг.

И се загуби в... листата.

© Наталия Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??