26.07.2014 г., 15:34 ч.

До последен дъх 

  Поезия » Философска
464 0 1

ДО ПОСЛЕДЕН ДЪХ

 

Хоризонтът се стеснява

до заветната черта,

Призракът се появява

и разстрелва любовта.

 

Любовта-живот изчезва

като дим във вечността,

само мисъл ясна, трезва,

ще остане в паметта.

 

Не за царството небесно

ти обичаш и твориш,

а за земното Чудесно

до последен дъх ще бдиш!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не за царството небесно
    ти обичаш и твориш,
    а за земното Чудесно
    до последен дъх ще бдиш!

    Браво!!!
Предложения
: ??:??