31.03.2021 г., 11:07 ч.

До теб да стигна е мечта една 

  Поезия » Любовна, Строги форми
815 0 4

Почувствам ли се без любов и сам,

и изгревът, и залезът са тихи,

и дни, и нощи все изглеждат лихи -

аз тръгвам пак да търся твоя храм.

 

И пътят ми е дълъг, все натам -

към тебе вяра води ме със стих и

ндеждата добавя нови щрихи

и те във съчетание са плам.

 

До теб да стигна е мечта една,

прекрасен зов за моята душа.

Не искам да повярвам, че греша.

 

О, има ли я тази светлина,

която непрестанно ми говори -

сърцето ми за тебе ще се бори.

 

Не ще ме спре гора и планина,

и злоба в непознатите земи...

Ти само обичта ми приеми.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??