6.01.2021 г., 10:20 ч.

До теб, Малък принце 

  Поезия » Философска
323 3 4

Звездите се усмихват във нощта,
напомнят ми на теб.
Защо?
Кажи ми... 
Рисувам ти ограда.
И овца.
И знам, че само в теб е мойто име.

Усмихваш се невидимо в света,
във който светлината си остави
сред стръкчета разресана трева,
потънала във спомен и забрава.

Не помня как, но зная, че от теб 
остана спомен, мисъл и частица. 
Във мен
и вече
нощ и ден след ден
аз мисля все за моята лисица. 

Светът - елегия и скучна проза. 
Така е тук и знаеш... Не отричай.
Усмихвай се,
бъди до твойта роза. 
Рисувай я. 
Пиши. 
И я обичай.

Силвена Иванова

© Силвена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??