24.09.2022 г., 11:34 ч.

До вчера 

  Поезия
211 0 0

През ръцете си гледаха слепите.

Към ръцете си гледаха зрящите.
Наоколо бе пепел
и двама-трима горящи.

 

Небето отгоре ги гледаше-
не виждаше много от саждите.
Господ нашепваше "Време е..."
Михаел строяваше армиите.

 

Небето бе милостиво,
запрати последната мълния,
с надеждата Господ да види,
че има и Хора във тъмното.

 

После разтвори гръдтта си
и бликнаха ангели бели.
И всичко дойде си на мястото.
А бе невъзможно. До вчера.

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??