5.03.2020 г., 8:02 ч.

Добра новина 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
478 0 2

Днес, на село пред Съвета

реч гореща дръпна кмета:

" Граждани и гражданки!

 Дами, Господа!

Ще ви връщаме газта!

Но в натура! Нямаме парá!

Вижте, вкъщи намерете

тенджери, бидони!

Канчета, котлéта..."

Гордо, гордо стъпва кмета,

а пък Пешовица хлевоуста

без да мисли там се спусна:

" Дръжте си газта за вас!

Моят Пешо сам я произвежда!

Без конектор я отвежда

в кухнята и хола...

Под пробития диван

бълва сяра и метан.

Проветрявай, проветрявай...

И прозореца увисна,

а животът ми се вкисна!

Уж " Възход", а немотия!

Не на мене тия!"

Кметът гневен се развика:

" Туй е висша политика!

Искате - не искате газта,

щом е даром грабвайте я

у дома!"

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??