Днес, на село пред Съвета
реч гореща дръпна кмета:
" Граждани и гражданки!
Дами, Господа!
Ще ви връщаме газта!
Но в натура! Нямаме парá!
Вижте, вкъщи намерете
тенджери, бидони!
Канчета, котлéта..."
Гордо, гордо стъпва кмета,
а пък Пешовица хлевоуста
без да мисли там се спусна:
" Дръжте си газта за вас!
Моят Пешо сам я произвежда!
Без конектор я отвежда
в кухнята и хола...
Под пробития диван
бълва сяра и метан.
Проветрявай, проветрявай...
И прозореца увисна,
а животът ми се вкисна!
Уж " Възход", а немотия!
Не на мене тия!"
Кметът гневен се развика:
" Туй е висша политика!
Искате - не искате газта,
щом е даром грабвайте я
у дома!"
© Хари Спасов Все права защищены