12.07.2021 г., 6:14 ч.

Добре дошли в кръчмата 

  Поезия » Хумористична, Пародии
338 1 4

 

Седнали на бира и по табла

змията Със и жаба Квакарана,

чукнали се с първата си халба

и лафът тръгнал с бирената пяна.

 

"Красива кръчмата ни е, макар и в блато -

започна мазно моабета Със -

Е, вярно, кофти е, че бирата се плаща в злато,

а и човекът, собственик, е малко гъз..."

 

"Така е, сестро, но такива са си хората -

заквака във хармония със нея другата -

От всички твари, най-лукава е породата

човешка, но това им е присъдата...

 

Дори пиявиците са от тях по-милосърдни,

от тигрите са с по-зловещи нрави,

затуй и с злато, но и грехове са пълни -

Не съм ли права?... "

 

" Признавам го, така е, даже моята отрова,

пред тяхната е елексирно щастие...

Ти чу ли? На човека дала е съвети мъдра сова,

а той за благодарност... с нея сготвил ястие... "

 

" О, чух, но аз на тези слухове не вярвам!

Нали все пак му бе клиент редовен в кръчмата...

Чак толкоз да е зъл? До там да падне?

Не всичко вярно е във слуховете! "

 

Тъй двете пиели си бира, табла си играели,

и нищели световните проблеми.

Накрая много от пиянство са омаяли,

но вече влизаме... във друга тема...

*****

На другия ден в магазина човешки

предлагали се уникални чанти

от змиииска кожа, плюс такива дрешки,

а бутчета от жаба... в ресторанта...

 

14.03.2019.

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??