20.12.2020 г., 22:30 ч.

Добре е да се случват новини 

  Поезия
550 0 3

Добре е да се случват новини

 

Добре, че са домашните любимци, 
наричани с двусрични имена.
Опъващи каишките на своите стопани,
когато срещнат неприятна тям порода.

 

Сред лай, ръмжене
и захапки смъртоносни,
човеците издават заповеди на мира:
- Стига, Хари!
- Ела тук, Рита!
И после отминават с чувство на изпълнен дълг,
или разговор подхващат,
с елементи на пропадане,
от което няма кой да ги спаси.

 

А и защо ли?
Все пак, добре е
да се случват
новини!

 

© Иван Бърдаров 2020. Всички права запазени.

© Иван Бърдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??