11.07.2024 г., 18:54 ч.

Добрият човек 

  Поезия » Философска
87 0 0

Ти не знаеш какво ще последва за теб.

Не вбесявай добрият човек!

Той доверчив е и мек и наивен

но избухва във пламък за миг

 

Той е добър, но и сам той не знае

защото е мек, податлив

Вини му внушават, желания чужди,

а той е стоик търпелив

 

Но той е човек знай и не е светец

Изпитва и гняв, страх и болка

Преминеш ли точката му на кипене

помита те сякаш си клонка

 

Добрият той носи товарът на гръб

от хитреци тарикати

Но когато бокалът прелее до капка

урагани по теб ще запрати

 

И ще воюва докрай той със тебе

ще търси възмездие, победа

Ще превъзмогне той вси унижения

и лаврите свои ще гледа

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??