"Добро сторѝ – от яд умри!” –
добре го запомнете!
Приятели, от днес добро
на никой не правете!
Аз назначих един човек
на работа при мене.
А и жена му съжалих
и назначих – та някой лев
по майчинство да вземе.
Човекът беше лош човек:
безкрайно го мързеше,
работеше през куп за грош,
освен това крадеше.
А има ли ленив човек –
разстройва колектива.
И затова го уволних -
казах отдето е дошъл
пак там да си отива!
Жена му – тя пък въобще
на работа не влезе –
две седмици минàха и
по майчинство излезе.
Разбира се, тя за това
съвсем не бе виновна
и нейната заплата се
изплащаше редовно.
Все пак веднъж
(но по вина на НОЙ)
сме закъснели,
а тези двамата от яд
и злоба – побеснели.
И жалби пратили навред
от нас да се оплачат.
А институциите - те
това и само чакат!
Налегнали са ме и всяко
листче проверяват
от шест години наназад.
А аз рушвет не давам.
Стоя пред тях диван чапраз,
а фирмата блокира.
Тъй месец още ако е -
и трябва да фалирам!
“Добро сторѝ – от яд умри!” –
добре го запомнете!
За нищо на света добро
на никой не правете!
© Ангел Чортов Всички права запазени
Макар че "Никое добро не остава ненаказано,!", и аз много харесвам и вярвам в думите:
"Всяко добро, направено на света, поражда друго, второто поражда трето и така нататък - без край! Голяма е силата на добрите дела и само на доброто е съдено да победи на земята!"
Албиносите са се раждали и ще се раждат!