От хоризонта слънцето възкръсва,
и нежно светлина любовно ръси,
усмихнато целува утринта.
Последните листа отронва есента,
а вятърът се втурва да ги гони,
танцувайки с оголените клони.
Мъглата засрамена се стопява,
и планината гордо се възправя,
ухае на кафе разбуденият град.
Той дните не брои, затуй е млад:
часовник няма, нито календар,
на всеки ден щастлив се радва,
и всеки ден - благословен е дар!
© П Антонова Всички права запазени
часовник няма, нито календар,
на всеки ден щастлив се радва,
и всеки ден - благословен е дар!" - !
Християните знаят, че живота им зависи единствено и само от Бог.
Здрава, спокойна и щедра Нова година, palenka (Пепи)!