Добро утро,Живот
От звънящи часовници сутрин
се събужда притихнал градът.
И със болка и малко наужким
се събужда по тъмно светът.
Тротоари разперили длани
и таксита във жълто летят.
И започва денят ни отрано
и започва, за кой ли път.
Атмосферата вече ни мрази,
от цигарите хванала смог.
Сутрин всичко се случва с фантазия
и със дозичка сутрешен блок.
И чиновници, даже безделници,
заминават къде ли не.....
А във осем милиони самотници,
искат просто цигара с кафе.
И развяла червената букла,
поздравявам панелния блок.
Сутрин рано дори няма скука.
Закъснявам. Добро утро,Живот!
© МАРИЯНА ФИЛИПОВА Всички права запазени