Госпожата ни прикани
след последния звънец:
Добросторци вий станете,
увенчайте се с венец
славен и в летото жарко
вместо само за игри,
за геройство помислете,
а и за дела добри!
Добросторци.Трудна дума.
Как да си я преведем?
Виж да беше бикоборци,
лесно ще я разберем.
Или даже чудотворци.
Пак по-ясно е това:
с пръчица вълшебна щом си
да направиш чудеса.
А в гората - огнеборци,
да гасим пожар в леса.
И в полето - водоносци,
гоним жаждата в пека.
Трябва да сме добротворци,
да прославяме класа.
Мислим да сме миротворци-
ще спасяваме света!
© Светличка Всички права запазени