14 июл. 2018 г., 17:44

Добросторци 

  Поэзия
935 3 20

Госпожата ни прикани

след последния звънец:

Добросторци вий станете,

увенчайте се с венец

 

славен и в летото жарко

вместо само за игри,

за геройство помислете,

а и за дела добри!

 

Добросторци.Трудна дума.

Как да си я преведем?

Виж да беше бикоборци,

лесно ще я разберем.

 

Или даже чудотворци.

Пак по-ясно е това:

с пръчица вълшебна щом си

да направиш чудеса.

 

А в гората - огнеборци,

да гасим пожар в леса.

И в полето - водоносци,

гоним жаждата в пека.

 

Трябва да сме добротворци,

да  прославяме класа.

Мислим да сме миротворци-

ще спасяваме света!

 

 

 

© СК Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Добросторци »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??