19.10.2017 г., 22:31 ч.

Доброто 

  Поезия » Философска
1674 1 9

 Доброто

 

Доброто заложено е във всеки от нас,

от нас зависи да го извадим на показ.

Направи добро без да очакваш отплата,

и тогава твоята душа ще бъде богата!

 

Помогни, подай ръка на човек в беда

и ще бъдеш възнаграден за това.

Зарадвах дете с играчка една,

подай ръка на възрастна жена!

 

На тъжният човек подари усмивка една,

ще видиш ще се завърне при тебе тя.

Пусни пара в старческа ръка,

зарадвай една бедна но честна душа!

 

Доброто с Лошото води борба,

жестока борба в нашата душа!

С Вяра, Надежда и Любовта,

доброто ще победи лошотията!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??