20.07.2008 г., 12:51 ч.

Добруджански каданс 

  Поезия » Пейзажна
523 0 1

Във ъгъла на Добруджа, където
уханен чернозем със стон заспива
и коронован бог тризъбеца във Дунава забива,
разочарован от завършека на битието,
прострелва тишината писъкът на птица.
Камбанен звън отеква със напевност,
във транс люлее се от натежала ревност,
романс неизживян реди във броеница
от звуци. Каданс във ъгъла на Добруджа, където...

 

***

Каданс - от фр. и итал. -  ритъм, благозвучие

© Дита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??