20.12.2005 г., 20:43 ч.

Добър ден! 

  Поезия
1488 1 9
Добър ден,любов!Здравей,сърце!
Позволете ми за малко да приседна
тук до вас…на ъгъла поне!
Днес може да е за последно.

Обещавам ви-ще бъда тих;
несретата си няма да оплаквам.
Последният си заем изплатих,
а нови от съдбата не очаквам.

Как хубаво е да съм у дома!
Лозниците на двора се протягат
и ме погалват с пръсти от листа…
И тръпки по лицето ми пробягват.

Моментна слабост?Да, защо пък не?!
Съвсем по детски искам да се сгуша
във скута ти,любов. И в теб, сърце,
и да ви слушам, слушам, слушам…

Когато пак ме призове денят
ще си отида.Може би след време
кръстопътищата друг ще доведат.

Надявам се, и него ще приемете…


© Илиян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??