9.02.2022 г., 18:31 ч.  

Добър вечер 

  Поезия
770 9 10

Добър вечер, умислени хора.

Пак завърши поредният ден.

Лудо тичане, много умора 

и мечтите останали в плен.

 

Вас ви чакат тесни квартири.

Син екран, сериалът върви.

Тишината душата ви дири,

а часовник повтаря"Поспри".

 

Къси мисли, насечени фрази.

Всеки сякаш потънал е в мрак.

Сивотата домът ви полази.

Няма щастие всичко е "Пак...".

 

Малка спалня, поглед в тавана.

Идват спомени, минал живот.

Ден след ден, дори не остана 

да забравиш хомота на скот.

 

А навън е безкраят, звездите.

Теменужено чисто небе.

Вечен храм сътворен от мечтите.

Път далечен е, той те зове.

 

Лека нощ... и утре е ден!

 

 

 

 

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??