17.07.2008 г., 9:24 ч.

Добър вечер, Самота! 

  Поезия
2727 0 8

Добър вечер, Самота!
Влез! Не се притеснявай!
Ще ти подам даже ръка.
Виждам, че пътя не си го забравила.

Добър вечер, приятелко стара!
Влез! Не затваряй вратата!
Знаеш от мен по-добре,
че няма къде да избягам.

Да те почерпя питие?
Сипи си! Не се притеснявай!
Не гледай, че има празно шише.
Аз съм подготвена. Има и второ

Говори ми! Или пък слушай!
Аз от години с друг не съм си говорила.
С тебе времето по-мудно тече,
но нищо, така по-бавно ще остарявам.

Лека нощ, Самота!
Я, то станало светло?!
Добър ден тогава!
Ще те чакам отново довечера.

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??