12.11.2007 г., 8:59 ч.

Дочаках 

  Поезия
830 0 3

Дочаках бръчките и сивото в косите...

любопитно.

И капка страх не виждам по немладата си кожа.

Ръцете ми израснаха в криле.

За да политна.

Но вече не желая. Може би, защото

МОЖЕ.

По въздуха в годините ми лепнат още чувствата -

със щедрост разпилявани, изплаквани, целувани.

А днес от въздуха си днешен дишам, сгушена

в онази моя обич, толкоз дълго недолюбвана.

И някак тази средна възраст страшно ми отива!

Навярно със годините очите помъдряват.

Не виждаш ли как ден след ден един във друг се вливаме -

ръцете загрубяват, а косите посивяват?...

Албумите не съм оставила от бързане прашасали.

Не съм забравила безброй отминали неща в килера.

Припомням си ги често.

По очите на децата ни.

И знам къде, ако поискам, всеки спомен ще намеря.

Крепя се. Безвъзвратно. Безкомпромисно. Безстрашно.

Във пламъка на всяка моя свещ в неделна утрин...

Да.

Знам, че някой ден след мене ще е прашно!

Но никой, който е ЖИВЯЛ. Не е изгубен.

© Жана Лисичкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво и истинско!
  • Много е хубаво,мила Жана!
    Истинско и някак величествено,като душата ти.
    Докосна ме и ме накара да погледна собствения си живот
    под друг ъгъл!Благодаря ти!
  • Прекрасно стихотворение!
    Всяка дума е истина и
    безценен камък в живота ни.
    Много ми е сродно мила, Жана.
    С обич, за теб и очте на децата ни.
Предложения
: ??:??