До, ре, ми, фа, сол, ла, си, до…
Пиша го, а не излиза. Кажете! Защо?
Има и системи уж дванадесет тонни,
а пък мелодиите излизат монотонни.
Какво липсва мелодията да e приятна?
Да бъде разбираема, достъпна и знатна.
Консерватории изкарваме къде ли не,
а произведенията сухи до немά и къде.
Записваме в радиото нахвърляните ноти
и очакваме за това някакви си банкноти.
Звучността е безвкусна, някак си нόсна,
а оркестрацията бледа, че и доста постна.
В представите си обаче сме ние световни,
а не допускаме колко много сме виновни.
Такива сме ние, просто някакви музиканти,
по–точно казано, дилетанти и интриганти.
Marcello Terezios
http://www.youtube.com/watch?v=5l5hkxB1UP0
© Маестро Митко Хаджиев Всички права запазени
Благодаря ви Нина,Сиси за коментарите.