12.07.2013 г., 23:17 ч.

Дожаля ми 

  Поезия » Хумористична
609 0 1

Дожаля ми

за жена ми

и реших да ù напиша писмо,

в което ,,много я обичам

и остатъка от живота

на нея аз обричам''.

 

Но за да бъде писмото писмо,

му трябва адрес и клеймо.

Запътих се към площада

с червената си лада.

 

Пред пощата спирам

с писмото в ръка и ето -

намирам се вече

вьв фоайето.

 

А там жена ми на гишето

плаща тока и водата.

Сметките надути,

надули ù главата!

 

Ами сега? Какво да правя!

Напред... Назад... Не става!

И докато с поглед търся вратата,

отправя се кьм мен ядосана жената!!!

 

,,Какво е това писмо

без адрес и без клеймо''?

Безмьлвно главата наведох.

Изглеждах като говедо.

 

,,Аха... Добре... Любовница...

Хайде във къщи!''

И още по-силно

 тя се намръщи!

 

По пътя мълчание... Въздишки...

... и поглед жесток!

Аз пък се молех тайно на Бог -

да не отваря писмото, защото...!

 

И докато паркирам

колата на двора,

без да го отваря,

писмото изгорила

моята изгора!!!

 

Иди сега не съжалявай!

Иди сега разправяй!

Написах писмо

на жена ми -

ДОЖАЛЯ МИ!!!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??