Докога
Докога
ще те гледам омагьосан?
Докога
ще се стремя към теб,
пленен от лика ти
тъй чаровен
и приятния ти
темперамент?
Докога
ще те сънувам
и все ще се събуждам сам,
и в утрините
ще те бленувам?
Докога
ще ме е срам?
Докога
сърцето ми ще бие,
щом зърна твоите очи
и денят на пух и прах
ще се разбие
при наплива
на страстните сълзи?
Моля те, мила,
сега кажи -
докога
ще ме измъчваш ти?
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Всички права запазени