10.10.2009 г., 11:42 ч.

Докоснах звезда 

  Поезия » Любовна
1133 0 3

Докоснах звезда...

                              Шепа лунен прашец

посребри ми косите – не крия!

Ти дойде - на челото

                                      с момински венец,

и погали ме – бяла магия!

 

Сън ли бе, или приказка?

                                       Сложих ръка

на сърцето си – лудо туптеше!

Само моята млада,

                                   тръпна душа

още стихове тихи редеше –

 

все за теб, все за теб... 

                                       Без да зная кога –

над прозореца изгрев засветил!

Вместо будно небе

                                  и на него – звезда –

аз рисувал съм с ласки лицето ти!         

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??