26.01.2011 г., 12:49 ч.

Докосвам те скръбно 

  Поезия » Гражданска
390 0 2

На всички изгнани –

и в миналото, и сега.

 

„... А що е нощ и що е ден

за нас изгнани из света?“

Димчо Дебелянов

 

С безкрайна нежност

те докосвам

скръбно и дълбоко

във душата си прокъсана.

 

Понеже знам,

че нямам нищо друго

да ти дам

освен надеждата,

блуждаеща в изпитите лица.

Един ден,

там,

в родината навъсена,

самотно ще изгрее слънцето –

да стопли бавно

нечии сърца.

 

Без теб и мен.

За нас отдавна

ще е късно.

 

Иван Бързаков

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??