Вълна съм аз, а ти - брегът.
За малко плиснах се във тебе
и тръгнах си по своя път,
безмълвно слях се със морето...
Поиска да ме задържиш,
но, влюбен в бури краткотрайни,
плени и другите вълни -
магнит от страст и тъмни тайни...
Решиш ли да се потопиш,
раздиран от безброй въпроси,
понякога с копнеж лъчист
и дъх солен ще те докосвам...
© Вилдан Сефер Всички права запазени