3.02.2012 г., 13:20 ч.

Dolce vita 

  Поезия
1084 0 2
Отрече любовта, отдаде се на разум.
Охули вятъра, разпилявал ти вещите.
Протоколно живееш, нищо – напразно.
В живота си не навлизаш в насрещното.
Избягваш рискове, таиш усмивките.
Пороци нямаш, здравословно се храниш.
Праволинеен си, не обичаш извивките -
по часовник си лягаш, така и ще станеш.
Ще закусиш набързо, ще разходиш кучето.
Ще отметнеш новия ден в календара.
Знаеш днес точно какво ще се случи,
новите си дни припознаваш във стари.
Аз не искам такива даже двеста живота -
да се вписвам във графици, да гоня все срока.
Един живот нека е – но забавен и готин.
Аз, любовта с мен и два сладки порока!

 

 

 

Dolce vita - итал. - Сладък живот

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??