28.05.2013 г., 23:33 ч.

Дом 

  Поезия
287 0 0

Знам, всеки има дом.

И всекиму се дава

уют, крила и сила,

що всичко получава.

А ти вървиш

бездомен

и с лед опарваш

другите човеци -

ръка за топлина подаваш,

но твоя студ убива световете.

Тъй гладен за любов,

върви напред,

не спирай -

до теб върви любим

невидим

и в точката на хоризонта

твоят дом изгражда.

В неговия глас

се вслушваш -

"Знай, всеки има дом".

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??