При своя клиентка шивачът Анани
отбивал се често и взимал ù мяра...
Прибирал се весел след няколко часа.
И мяра след мяра… тя бебе прихвана.
Не мина година и с нея се скара,
когато комай да роди вече втаса.
Нали домозет е, с жена си остана
и тя го командва… А той уж гъзар е –
с такава грозница. – На нищо не мяза!
Измъкна се, кръшна в "Родилно" и – в бара.
Пелтекът Стоичко – голям попивател,
за него се лепна и с паузи каза:
– К… ккъде се изгуби, бе! К… ккааАк си, приятел?!
– Добре съм! Роди ми се син! Три кила е!... –
въздъхна Анани. – Да черпя по бира?!
– Ч... ччестито! Добре ли се ч... ччувства жена ти?
– Добре, за сега… Но когато узнае…
Не знаеш ли някой да дава квартира?...
© Красимир Тенев Всички права запазени
Нина, не знам каква музика би била подходяща. Само да не е чалга...