25.01.2013 г., 20:13 ч.

Дон Кихот без Дулсинея 

  Поезия » Хумористична
625 0 2

 

 

                                     И бал девети в океана няма,

                                     щом от думи салът е за двама,

                                     с перото да гребем, човече,

                                     ала краят де се вижда вече?

 

 

                                     Жалък дон Кихот без Дулсинея,

                                     на сал, макар и да не пея,

                                     без Санчо Панса и рапира... 

                                     оставих словото на мира.

 

 

                                     Веднъж нарамил острието,

                                     нахлузил бронята на битието,

                                     превърна се животът в драма,

                                     макар че салът бе за двама.

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??