18.04.2024 г., 19:47 ч.

Достоен път 

  Поезия
51 0 0

Да кажеш извинявай не е трудно,

но егото си трябва да сведеш,
да пазиш откровението будно
и другия с душа да разбереш.

 

Да приземиш фалшивата фасада,
клишираните фрази да строшиш.
Да изгориш капризите на клада
и в мислите баланс да подредиш.

 

Да кажеш извинявай е велико
признание, че хората грешим,
запомнено сърце, а не безлико
поверие, че в бездната летим.

 

Да кажеш извинявай не е сложно,
а стъпкана невежа суета.
Да кажеш извинявай е достойно
признание за пътя към честта.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??