16.11.2012 г., 1:12 ч.

Доверие 2 

  Поезия
882 1 3

Доверието чака пред гордоста и лицемерието - част 2

 

Събуди ме с пробуждаща уплаха,

да, спяща красавице, да не проспиш някоя заплаха.

Не ме зови ти ,,спяща,

ни с топла вода, ни с вряща.

Между нас ти си сън из греховна нощ,

аз съм бодрост из праведния ден от разкош.

Кълна се чрез плод, изпълнен с отрова,

ще разруша заблудата, поробила те като окова.

Тогава ще прозреш кой луна е, кой слънце,

тогава ще търсиш изкупление във всяко зрънце.

 

Би ли дал пламъка си за моята свещ?

Няма как звезда от зрялост да грее над една разглезена вещ.

Край, писна ми да ме отричаш

и своята топлота повече от моята да обичаш.

Поднасям ти кутийка с панделка на извинение,

обвита в опаковка от изтъкване и високомерие,

поднасям ти подарък, изтъкан не за прошка, а от лицемерие.

Не се сърди с очи зад маска, за разкаяние не светиш ти,

погледът ти от искри, присвятква - сърцето несломимо да покори.

 

© Георги Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • благодаря и на двамата
  • Самоцелно римуване, бъбрива образност, неяснота на внушенията. "Умението да се пише текст не е достатъчно, за да бъдеш и писател", казва проф. Симеон Янев. Според мен налице е известна стихотворна похватност, която сродява текста с поезията повече външно. Поетическият език е анемичен, предлага имитация на емоционално напрежение. Но най-голямата слабост, струва ми се, е явната маниерност на поместения текст. Съжалявам...
  • Образен и красив стих!Поздравявам Ви!6 от мен.
Предложения
: ??:??