27.04.2019 г., 20:53 ч.

Доверието 

  Поезия
201 1 0

ДОВЕРИЕТО

 

Красива кристална чаша е доверието.
От нея се пие с любов... много нежно.
„Счупеното носи щастие“ е поверието,
но вие не вярвайте в такава небрежност!

 

Не може стъкълцата по пода разпилени,
да носят радост някому, някакво щастие,
Разбитото на части човешко доверие
е болка сърдечна с пълно всевластие.

 

Ръцете жадно търсят отлетялата птица,
която е оставяла в душевното гнездо
надежда, обич, оная тънка, силна жица,
създала чувството, че си част от общество.

 

Очите се взират в бездушното пространство,
за да видят отново лъчиста светлината,
сред хорските очи надеждно странстват,
търсят, да срещнат искрена, нова топлината.

 

Когато се сблъскват с непроницаема стена,
дълго сърцето се къса от болка жестока,
свита в душата, отразена кристална сълза,
любов и омраза тръгват в сива посока.

 

Красива, кристална чаша е доверието.
От нея се пие с любов... много нежно. 
Пазете я здрава от полъха на времето,
за да пиете обичане дълго, копнежно...!

 

27 04 2016

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??