9.09.2006 г., 12:05 ч.

ДОВИЖДАНЕ,ЛЮБОВ!  

  Поезия
959 0 9
              

                                  ДОВИЖДАНЕ, ЛЮБОВ!

                                  Довиждане, любов,
                                  довиждане!
                                  Любов  скандална,
                                  непозната...
                                  Печал ще  бъде
                                  всяко виждане.
                                  Нелепо-страшна 
                                  самотата...
                                  Ще  бъдем мрачни
                                  и студени
                                  като  пропаднала победа.
                                  Безлично ще се
                                  взираш
                                  в мене.
                                  И аз - безлична
                                  ще те  гледам...
                                  Все пак,
                                  ако проплаче нещо,
                                  жестоко нещо,
                                  нежелано
                                  и се стопи сълза гореща
                                  върху изтръпналите длани.
                                  Не  си  припомняй!
                                  Не ме търси!
                                  Не ме проклинай!
                                  Не трепва
                                  пролетно кокиче,
                                  под лед -
                                  нощувал във камина...
                                

             

© Иван Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??