6.07.2016 г., 23:23 ч.

Довиждане, Училище 

  Поезия » За деца
2697 1 4

Училище, сърдечно се разделяме...
С усмивка ведра свети пролетта...
Дойдохме преди време неуверени...
Но вече сме пораснали деца...

Без нас навярно тъжни ще са стаите...
Растяхме - сред уроци и игри.
Лудеехме, споделяхме си тайните...
И станахме приятели добри...

Сега сме тук, облечени тържествено.
С цветя и с развълнувани сърца...
Пред нас блещука лятото божествено...
И ние ще блестим като слънца...

Навярно след раздялата е срещата -
с простори свежи, с нови светове...
И нека да живее в нас надеждата,
че път към красотите ни зове!...

Учители добри, благословете ни!...
Училище, очаквай есента!...
Искриците, в очите ни засветили,
да топлят с обич нашите сърца!...

Дано да бъде слънчево в душите ни!...
За всички светлини благодарим!...
Довиждане, Училище, учители!
Довиждане, приятели добри!...


Марин Тачков

(редактиран вариант)

© Марин Тачков Всички права запазени

Редактирах стихотворението, за да е по-подходящо за учениците от началния курс, за първокласниците... Ако имате забележки, моля да ги споделите...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??