Драсканици
...........
Парламентарни кълчища
Един изяснява.
Друг – решава.
Трети - „изпълнява”.
Накрая – плява.
+++++
Колко предпазливи сме един към друг!
И защо не? Нима това не е предимство?
То, зер и между нас, какъв ли не боклук!
И ха с такива днес прави единство!?
+++++
Когато разбраха, че въпросът е поставен с цялата му острота,
всички изтъпяха.
+++++
Чашата на търпението преля!
(... имаше много удавени.)
+++++
Е, Вуте, криво-лево все некак се поминува.
Народо днес е добре. Па не се и гладува.
- А другите, Геле, другите, дека бая си крадат,
Знаеш ли ги они как са? И какви манджи ядат?
+++++
Монолог на глупака
( по Ив. В. )
И аз на свой ред ще си замина,
но друг ще дойде подир мене.
Такива като нас не мрат мърцина,
Не гине лесно нашето семе.
----------------
© Цвятко Илиев Всички права запазени