7.03.2012 г., 14:09 ч.

Драва-спомени 

  Поезия » Гражданска
659 0 2

Отива си вече гвардията стара

камбанен звън се носи, ден след ден,

печални мисли и спомени скъпи

навява той на тебе и на мен.

 

А идват спомените, толкоз ясни,

като че всичко вчера е било,

окопите, калта, в която бяхме

и всичко лошо, или пък добро.

 

А помня аз как в утрото на Драва

обляни в кръв загиваха,

другарите ни мили,

за роден край в боя срашен,

отдали сетните си сили.

 

И днес още, край мътните води на Драва,

в тихата унгарска нощ,

разнася се, ечи, тъй страшен,

победният ни вик:

"На нож! Напред на нож!"

© Мая Горанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??