Знам, че когато си тръгна,
ще останеш сам
и даже да се върна,
не ще те намеря отново там.
Заличих пътя,
прекрачила прага, изгубих следата
и колкото и да се оправдавам,
не мога да утеша душата.
Права съм, но пък и
съм грешна - отказах се
и се надявах пак да те срещна.
Светът е малък, пътищата преки -
и за нас ще се намерят все
две еднакви пътеки.
По-добре да се откажем сега
и да бъдем виновни, а
не да поправяме после
щетите огромни.
Няма да излекувам сърцето,
просто ще забравя и
дори то да бие проклето, аз
към друг път ще се отправя.
Може накрая да сведем глави,
признали колко сме били
отчуждени и колко сме били прави.
Сигурно има и друг начин, но
просто не знаем как и кога -
съдбата ще ни събере пак ненадейно
и ще празнуваме за това.
© Рокситу Всички права запазени