2.08.2007 г., 10:11 ч.

Другата жена 

  Поезия
1637 1 2
Щастливи бяхме, но сега в живота
ти има друга жена.
Дълго време ми обещаваше, че ще
сме двама, но ето че днес има промяна.

Среща случайна с нея имал си, знам
и любовта ти към мен останала някъде там.
И не казваш ти нищо, мълчиш,
а сърцето ми в твоя плен пак държиш.

Но ето че в един случаен ден
всичко разбрах и те попитах;
Защо си студен?

Ти замълча смирено и не каза нищо,
дори и в този момент разбрах;
Що е болка и как боли!

Другата с теб е сега, аз няма да те моля
и съжалявам в дълги писма.
И няма да се унижавам както преди
да ти кажа какво изпитвам,
а ти да ме разиграваш с твоите игри.

Изпитваш ли чувства... не зная!?!

Друга е тя!
Красива, различна и безразлична към любовта.
А колко пъти си казвал, че без смисъл не съществува обичта.

Но факт е! С нея си ти!
Разбрах го от тебе и толкова ме боли!

И исках да вярвам в твоите лъжи
и исках да мога да ги превърна в реалност,
но не успях и съжалявам дори.

Не мога да те върна, дори и да крещя,
не мога, защото ти нея избра.
Но само едно ще те питам сега:
Щастлив ли си с нея?
Кажи ми, всичко ще понеса!

И ето ,мълчиш отново сам,
не знам какво да кажа, освен: Тръгвай, тя вече те чака там.
Погледна ме за последно в очите
и в мен се проряза онази позната
болка в гърдите.

И в този миг разбрах -
не си щастлив с нея, но аз не мога
да бъда с теб и от болка ще полудея!

© Таня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей Танче,
    много тъга,болка,обида ...струят от стиха ти...
    Недей,разбери, явно любовта му се е изчерпала,не другата има вина,ти също нямаш - просто така се случва в живота понякога.
    Знам че е трудно да преглътнеш идеята че някоя друга е предпочетена пред теб,аз самата също съм писала стих на тази тема - и знам чудесно как се чувстваш.
    Но ще ти мине,а той най-вероятно ще схване в един момент че е загубил нещо къде къде по-ценно,в замяна на разнообразие,но надявам се тогава на теб вече да не ти пук за него...
    така че горе гравата и се усмихни!
  • Трудно е когато обичаш,а не ти отвръщат с взаимност!Кураж!Поздрави и прегръдка!
Предложения
: ??:??