14.06.2007 г., 13:54 ч.

Другите  

  Поезия
611 0 5

Другите

Избрал съм да харесвам огледалото -
очите, бръчките, големия си нос.
Избрал съм да не се свеня с Началото,
когато Другите ме гледат със въпрос.

Избрал съм да говоря право,
без ретуш.
Да следвам чисто Съвестта.
Избрал съм: Никога с ботуш,
да не погазвам нечия Мечта.

Избрах си да загърбвам Другите,
които стъпкаха на Младостта цвета
и свили се в портфейла на “задругите”,
пропуснаха да срещнат Честността.
*
На Моя Избор вечно дирят грешката.
Не го харесват. Няма спор.
Завиждат сигурно.
Те, Другите, с бележките
Отличен,
не знаят що е, да си редови в обор.

10 юли 2001, Синеморец

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??