20.01.2021 г., 22:44 ч.

Дует ( кавър версия ) 

  Поезия » Любовна, Строги форми
615 0 6

Вдъхновено по стихове на Contessa ( Светла Асенова ) .

Всяка прилика с реални лица и събития е случайна.

 

 

Contessa: Ах, устните ми как да ги целунеш?

                 Ни да ги вкусиш, ни да ги отминеш! *

Agferdousi: И в двата случая ли ще съм губещ,

                    и в погледа към тебе да съм гинещ?

 

Contessa: Недейте ме поглежда с този плам,

                 на друг са вече устните ми сочни! *

Agferdousi: И как да бъда, мила, сляп и ням?

                    Стрелите на Амур са твърде точни!

 

Contessa: О, цялата така потъвам в срам,

                  обзехте мислите ми непорочни! *

Agferdousi: Прости ми ти, че взорът ми е прям,

                    но мои ще са устните ти сочни!

 

Contessa: Любима, да! Но все на друг жената! *

Agferdousi: Рискувай с мен! Последвай си душата!

 

 

* Contessa ( Светла Асенова )

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??