29.09.2015 г., 21:58 ч.

Дух и материя 

  Поезия » Философска
565 0 0

ДУХ И МАТЕРИЯ

 

Надвисва орлова сянка над гората

и по инстинкт всичките твари замират,

сякаш са под влияние на хипнозата

на някой магьосник, но без да заспиват.

С размаха си двуметров на крилете

и поглед пронизващ до кости и човек,

орелът люти битки води с ветровете,

за да оцелее и през идния век.

 

Преследваме с хищни очи мечтите

и свят градим да угода на нашето тяло.

Човека могат да го красят успехите,

ако дух и материя са едно цяло.

На природата древните послания

ще ни послужат, смело да водим битки

с изкушенията на преходни желания,

но въоръжени с вяра, вместо с нокти.

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??